Derneğimiz

TOKAT MERKEZ VE İLÇELERİ SOSYAL DAYANIŞMA EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ

Tokat kültürüne olan özlemleri ve Tokat’a olan sevdaları hiç bitmemiş olan büyüklerimiz, ailede başlayan dayanışmanın, komşuda, mahallede, köyde, ilçede, ilde ve hatta Ulusalda ve uluslararası alanda da gerekliliğine inandıkları için, 1985 yılında derneğimizi kurmuşlardır.
O gün kurulan Derneğimiz; 31 yıldan bu yana aralıksız olarak yaşamını sürdürmektedir. Derneğimizin ismi “Tokat Merkez ve İlçeleri Sosyal Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği” kısa adı ise TOKATLILAR DERNEĞİ’dir. İstanbul’da yaşayan Tokatlılar’ın, Tokat sevdalılarının Derneğimize üyelikleri bizleri onurlandıracak ve dayanışmamıza güç katacaktır. Sizleri Derneğimize bekliyoruz.
a) MİSYONU : Tokat’ta ve İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin, sivil toplum örgütlerimizin çeşitli etkinliklerle bir araya gelmesini sağlayarak, kent kültürünü benimsemelerine, Tokat tarih, kültür ve sanatını tanıtmaya, korumaya, yaşatmaya ve yaymaya yardımcı olmak, Hemşerilerimizle her alanda dayanışmayı sürdürmek. Tokat’a, Tokatlıya hizmet, tanıtım ve yatırım için güç birliği ve öncülük yapmak.
b) VİZYONU : Tokat ve İlçelerine mensup hemşerilerimizi ve kurdukları sivil toplum örgütlerini kucaklamak. Tokat adıyla İstanbul’da kurulmuş en eski dernek olarak, Başta İstanbul’da yaşayan Tokatlılar olmak üzere Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan Tokatlılar arasındaki dayanışmayı sağlamak. Tokatlı öğrencilere burs vermek ve Tokat’ın tanıtımına katkıda bulunmak. Tüm Tokatlıları kucaklayan, öncü, etkin ve güçlü Sivil Toplum Örgütü olmak.