TÜRK MİLLETİ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKTI.

15 Temmuz akşamı büyük Türk milletini yasa boğan  tarihimizde benzeri görülmemiş elim olaylar yaşanmış, demokrasimize kastetmek için milletimizin göz bebeği şerefli Türk Ordusu içine sızmış bir avuç iş birlikçi vatan haini tarafından  Türk ordusunun komutanları rehin alınarak millete  silah sıkılmış, İstiklal savaşında bile açık kalan ve dokunulamayan Türkiye Büyük Millet  Meclisi bombalanmış, milletin seçtiği hükümet devrilmek istenmiştir.

Demokrasiyi bütün ruhu ile benimsemiş olan büyük Türk milleti bu bir avuç beyni başkasının kumandasındaki satılmış hainlere ülkeyi ve meydanları teslim etmemek için canı pahasına sokağa dökülmüş, Türk Ordusunun ve emniyet güçlerinin üstün gayreti ve iş birliği ile ayaklanma bastırılarak demokrasi ve milletin geleceği kurtarılmıştır. Türk Milleti, darbe teşebbüsüne en güzel cevabını vermiştir.

Demokrasi mücadelesine katkı sunan basın kuruluşları ile  güvenlik görevlilerine, kamu görevlilerini, kahraman milletimize, dirayetli yöneticilerimize ve demokrasi kahramanı  siyasal partilerimize ve Sivil Toplum  Kuruluşlarına teşekkür ediyoruz.

Peygamber ocağı olan bu ocağın hiçbir şeyden haberi olmayan Mehmetçiği emelleri için  sokaklara çıkaranlar,, dahası insanımızı birbirine düşürmeyi planlayanlar işledikleri suçların son zerresine kadar hesabını vermelidirler. Masum vatandaşlarımıza kurşun sıkan, milli kurum ve kuruluşları bombalayan; yüzlerce evladımızın şehadetine neden olan darbecileri bir sivil toplum kuruluşu olarak şiddetle lanetliyorum.

Milletimiz milli idareye yönelen elleri kırmayı bilmiş, birlikteliğini meydanlara yansıtarak iç ve dış mihraklara tam bir demokrasi dersi vermiştir. Milli iradeyi hiçe sayan, millete silah doğrultarak ateş açan, başta Cumhurbaşkanlığı’nı değişik kamu kurum ve kuruluşlarını ve emniyet binalarını, TBMM’ni defalarca bombalayan darbeciler; milli birlik ve beraberlik karşısında tam bir bozguna uğramış ve milletten derslerini almıştır. Demokrasi kültürünün yerleştiği ülkemizde sorunların demokratik yollarla çözülmesi gerektiği gerçeği bir kez daha gözler önüne serilirken milletimizin dik duruşu, siyasi partilerimizin ve millet vekillerimizin tek ses oluşu yaşanan darbe girişimine karşı Ordumuzun Başkomutanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım‘ın ülke genelinde darbe girişiminin önlenmesi için olayların üzerine hayatları pahasına büyük bir soğuk kanlılıkla gidişi, Başta Ana Muhalefet Partisi CHP Genel başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin çıkışmanın başladığı andan itibaren onurlu ve kararlı duruşları, milletin iradesine sahip çıkmak için kendisine yöneltilen namluların önünde dimdik duruşu Türkiye‘yi büyük bir felaketin eşiğinden çevirmiştir. Bundan sonraki süreçte milletimiz aynı heyecan ve birliktelik içerisinde ortak paydalarını korumaya, ortak değerleri için kenetlenmeye devam edecektir. Milletçe yazılan bu destanın kahramanlarını yürekten kutlarken canlarını hiçe sayarak demokrasimizin korunması için insanüstü çaba gösteren Türk Polis Teşkilatımızı, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi, tankların önüne yatan, namluların tehdidini hiçe sayan vatandaşlarımızı kutluyoruz.  Bu ülke milli birlik ve beraberliğimiz bozulmadığı sürece dünya milletleri arasındaki gücünü her geçen gün daha çok arttıracak, bölgedeki liderliğini sürdürmeye devam ederken dünyaya demokrasi dersi vermeyi sürdürecektir. Milletimiz büyüklüğüne yaraşır ve yakışır şekilde demokrasiye sahip çıktı. Vatanına kast eden hainlere karşı tek yürek olan aziz milletimiz  darbe teşebbüsüne en güzel cevabı vermiştir.

Halkı karşısına alan anti-demokratik güçlerin hayal kırıklığına uğrayacağına inancımız tamdır.  Ülkemizin demokrasi ve istiklal mücadelesinde, her türlü katkıyı sağlamayı asli görevi olarak addediyor, demokrasinin kesintiye uğratılması yolundaki her girişime tepkimizi koymaya devam edeceğimizi kararlılıkla bildiriyor, gecenin karanlığında yaşanan ve toplumumuzun hafızasında her daim yer edecek bu tarz üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Çağdaş, demokratik, parlamenter sisteme ve demokrasiye olan inancımızın daha da güçleneceği bu günlerde bir kez daha karanlık güçlerin karşısına dikilen Ordumuzun Başkomutanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım‘a, TBMM üyelerimize,  birlik beraberlik içinde bulunan siyasi partilerimiz ve genel başkanlarına, Sivil Toplum kuruluşlarımıza, halkımıza ve güvenlik güçlerimize şükranlarımı sunuyoruz. Demokrasimize karşı yapılan kalkışma girişiminin bastırılması esnasında yaşamını yitiren Demokrasi şehitlerimize de Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan ve hala tedavisi sürdürülen Demokrasi Gazilerimize de Allah’tan şifa diliyoruz.

Bağımsızlığımızın sembolü, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının kurduğu, milletimize emanet ettiği TBMM’ne bomba atıp vatandaşına ateş açanları şiddetle ve nefretle  kınıyoruz.

Tokat Merkez ve İlçeleri

Sosyal Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği